Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου Αντοχής 2013 - Χάρτης Διαδρομής - Κατσιμίδι

Δοκιμή: Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου Αντοχής 2013 - Χάρτης Διαδρομής - Κατσιμίδι

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ 2013

Ανδρών/ Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Μάστερς, Γυναικών, Νεανίδων

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου (Ε.ΠΟ.Σ.Κ.) προκηρύσσει τη διεξαγωγή Τοπικού Πρωταθλήματος Αντοχής Δρόμου Αττικής, όπως περιγράφεται αναλυτικά στους όρους που ακολουθούν:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:

• Σάββατο 23/2/2013 και ώρα 11.00 οι κατηγορίες Γυναικών, Νεανίδων, Εφήβων και Παίδων

• Κυριακή 24/2/2013 και ώρα 09.30 η κατηγορία Μάστερς και 11.30 οι κατηγορίες Νέων Ανδρών/Ανδρών.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ (2η είσοδος Αγίας Τριάδας)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Β΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – Α΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ – Β΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ (1 στροφή = 7,8 χλμ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:

• Σάββατο 23/2/2013: Γυναίκες, Νεανίδες και Παίδες 54,6χλμ. (7 στροφές) και Έφηβοι

70,2χλμ. (9 στροφές)

• Κυριακή 24/2/2013: Μάστερς 62,4χλμ. (8 στροφές) και Άνδρες, Νέοι Άνδρες 93,6χλμ. (12 στροφές)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ/ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Στον χώρο εκκίνησης 45’ πριν την εκκίνηση των αγώνων. Στο ίδιο σημείο θα λειτουργεί 2 ώρες πριν την εκκίνηση των αγώνων η Γραμματεία των αγώνων για υπογραφές αθλητών στο φύλλο αγώνα, και παραλαβή αριθμών αγώνα. Οι ποδηλάτες που εγκαταλείπουν υποχρεούνται να επιστρέψουν τους αριθμούς συμμετοχής τους στην Γραμματεία. Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των συμμετεχόντων μέχρι την λήξη των αγώνων, όποτε και θα επιστραφούν στον εκπρόσωπο της ομάδας με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών αγώνα, όλων των αθλητών της ομάδας που τερμάτισαν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά και μόνο με την χρήση της συνημμένης φόρμας δήλωσης συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 21/2/2013 με e-mail στο eposkbike@gmail.com ή εναλλακτικά στο fax της Ε.Ο. Ποδηλασίας, 210-6859739

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο τερματισμού 20’ μετά τον τερματισμό του πρώτου ποδηλάτη-ισσας. Απονομές ξεχωριστές για όλες τις κατηγορίες, που αναφέρονται παραπάνω, ανεξαρτήτως πιθανής σύμπτυξης αυτών (σε κοινή κατάταξη με άλλη κατηγορία). Για τους Μάστερς, θα υπάρξουν υποκατηγορίες 30-39, 40-49, και 50+

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος, 2ος και 3ος Νικητής (-τρια) Μετάλλιο και δίπλωμα.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.

Ποδηλασίας και ειδικότερα αυτούς για την Ποδηλασία Δρόμου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία – μέλη της ΕΠΟΣΚ με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: Στις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων και Παίδων, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ως μέγιστο, το ανώτατο ανάπτυγμα της κατηγορίας τους όπως αυτό ορίζεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Π. Τα αναπτύγματα θα διαμορφώνονται με τελικά γρανάζια και όχι ρυθμιζόμενα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Λόγω της ταυτόχρονης εκκίνησης περισσοτέρων της μιας κατηγορίας αθλητών για τη παροχή τεχνικής υποστήριξης θα επιτραπεί 1 συνοδευτικό όχημα σωματείου ανά 5 συμμετέχοντες ποδηλάτες, με μέγιστο τα 3 οχήματα ανά σωματείο. Η σειρά που θα λάβει το 1ο συνοδευτικό όχημα κάθε σωματείου στην αυτοκινητοπομπή καθορίζεται μετά από κλήρωση που θα γίνει από τη Γραμματεία και θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο. Αν χρησιμοποιηθούν 2 ή περισσότερα οχήματα ανά σωματείο αυτά θα λάβουν θέση στο τέλος της αυτοκινητοπομπής, με την αντίστοιχη σειρά προτεραιότητας. Κάθε όχημα συνοδείας θα φέρει αναγνωριστικό αριθμό, που θα του δοθεί με την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται συνοδεία αθλητών με μοτοσυκλέτες.

Τροφοδοσία/Υδροδοσία θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του Αλυτάρχη των αγώνων με την συμπλήρωση του 1ου γύρου του σιρκουί και μέχρι ένα γύρο πριν τον τερματισμό. Για τον αγώνα του Σαββάτου 23/2/2013 και τις κατηγορίες εκείνης της αγωνιστικής, θα επιτραπεί τροφοδοσία/υδροδοσία μόνο στο 1ο γύρο του σιρκουί και μόνο στην ζώνη τροφοδοσίας που θα βρίσκεται 200μ. πριν και μετά την γραμμή τερματισμού.

Με την είσοδο των αθλητών στο σιρκουί και την κάλυψη της πρώτης στροφής, αθλητής ο οποίος κλείνεται στροφή θα εγκαταλείπει υποχρεωτικά τον αγώνα στην περιοχή τερματισμού, μετά τις υποδείξεις των κριτών αφίξεων. Στο σημείο τερματισμού θα υπάρχει επίσης όριο χρόνου 30’ από την διέλευση του προπορευόμενου ποδηλάτη(-των) σε κάθε στροφή πλην της τελευταίας, όπου όλοι οι ποδηλάτες θα λάβουν κατάταξη ανεξαρτήτως ορίων χρόνου. Αθλητής ο οποίος κλείνεται στροφή και/ή τεθεί εκτός χρόνου, θα παραδίδει τους αριθμούς του και θα εγκαταλείπει την διαδρομή.

Οι διοργανωτές, σε συνεννόηση την Αγωνόδικο Επιτροπή και σε περίπτωση ανωτέρας βίας, έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα και την διαδρομή των αγώνων. Πιθανές τροποποιήσεις θα ανακοινωθούν στο Τεχνικό Συνέδριο κάθε αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από τη Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές (-τριες) συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟΣΚ

 

http://www.bikesaleacademy.gr/
www.justride.gr
www.easyride.gr

knowledge cycle mechanics